machinarium1

Novou programovou sekcí letošního ročníku bude Aport animace. Cílem této sekce je systematicky prezentovat tvorbu partnerských festivalů (Fest Anča, Kecskemét), projektů ve fázi vzniku (Anna Pankiewicz) nebo obtížně zařaditelných děl balancujících na hraně animace (počítačové hry, prostorové vizualizace apod.). Aport animace nabízí prostor k mapování tvorby umělců, které jsme v jiných souvislostech a s jinými projekty na PAFu uvedli v předchozích letech (Tomáš Dvořák aka Floex, Michal Pěchouček, Martin Blažíček).

Tagy (Více tagů oddělte čárkou):
blazicek_martin

Swing je interaktivní videoinstalace, která přejímá a dále rozvádí různé montážní postupy strukturálního filmu do komunikační hry mezi divákem, kamerou, projekcí a neustálými proměnami časové posloupnosti obrazu.

 

 

floex

Jedinečná prezentace nového projektu týmu Amanita Design - flashové hry Machinarium. Jedná se o puzzle/adventure hru založenou na ruční kresbě a její animaci.

 

 

Tagy (Více tagů oddělte čárkou):
vlcsnap-58062

Blok představí současnou tvorbu a animační zázemí dvou zemí středoevropského prostoru – Maďarska a Slovenska. Prezentace současných maďarských animovaných filmů vznikla ve spolupráci s partnerským festivalem animovaného filmu v Kecskemétu.

 

Tagy (Více tagů oddělte čárkou):
cap001

Tomm Moore | Irsko, Francie, Belgie | 2009 | 75 min. 

Loňský ročník PAF hostil delegaci mezinárodního projektu s pracovním názvem Brendan and the Secret of Kells, vznikajícího pod produkční a uměleckou supervizí malého, nezávislého irského animačního studia Cartoon Saloon.

Tagy (Více tagů oddělte čárkou):
vlcsnap-189414

Na počátku filmografe Anny Pankiewicz stojí série krátkých animovaných filmů, které byly uvedeny společně pod názvem 11 krátkých animací.

 

 

Tagy (Více tagů oddělte čárkou):
pechoucek 3

Kompilační videomonografie vizuálního umělce Michala Pěchoučka je reflexí jeho dosavadní tvorby pohyblivých obrazů, o které mluví jako o dočasně či zcela uzavřené.

 

 

Tagy (Více tagů oddělte čárkou):
toy2

Výstava Two Cups of Tea představuje ochutnávku komiksové tvorby mladé české kreslířky a scénografky vystupující pod přezdívkou TOY_BOX.

 

 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Aktivity PAFu v roce 2019 podpořili: Ministerstvo kultury České republiky, Státní fond kinematografie, Statutární město Olomouc a Olomoucký kraj a Praha 7.

Více v sekci Partneři